Time To TEDx Talk


Normaal gesproken zou je hier een foto van me verwachten met een verhaaltje van een of andere ontmoeting. In dit bericht zul je echter een andere kant van me leren kennen. In december 2018 mocht ik een TED Talk geven over een onderwerp wat me na aan het hart gaat: het maken van contact en de gevolgen ervan wanneer je dat minder doet, om wat voor reden dan ook.

Ik heb het over hoe eenzaamheid onze nieuwe vijand aan het worden is en ons besluipt op momenten dat we onszelf lekker veilig verstoppen achter onze schermen, in de illusie dat we verbinding hebben met de mensen aan de andere kant van het scherm.

Echte verbinding gaat niet vanzelf en komt in mijn wereld tot stand door 3 dingen: de tijd die je in de contacten met je omgeving stopt, je oprechte interesse in de ander en je nieuwsgierigheid, in het engels time, interest & curiousity afgekort de TIC-formule. Voor mij werkt deze formule het beste wanneer ik op reis ben. Maar ook in het dagelijks leven is dit mijn geheugensteuntje, want een leven zonder verbinding is kleurloos, maar bovenal eenzaam.

Check hier de TED Talk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *